Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Γράφει ο Sorge

— Τι περιμένουμε στο ΟΑΚΑ συναθροισμένοι;

Είναι ο Σλούκας και ο Μάντζαρης να φθάσουν σήμερα.

— Γιατί μέσα στη μεταγραφική περίοδος μια τέτοια απραξία;
Τι κάθοντ’ οι προπονητές και δεν βγάζουν συστήματα;

Γιατί ο Σλούκας και ο Μάντζαρης θα φθάσουν σήμερα.
Τι μεταγραφές πια θα κάμουν οι προπονητές;
Οι Σλούκας και Μάντζαρης σαν έλθουν θα βγάλουν plays.

—Γιατί ο DPG μας τόσο πρωί σηκώθη,
και κάθεται στης πόλεως την πιο μεγάλη πύλη
στον θρόνο επάνω, επίσημος, φορώντας την κορώνα;

Γιατί ο Σλούκας και ο Μάντζαρης θα φτάσoυν σήμερα.
Κι ο DPG περιμένει να δεχθεί
τους νέους αρχηγούς μας. Μάλιστα ετοίμασε
για να τους δώσει μια περγαμηνή. Εκεί
τους έγραψε τίτλους πολλούς κι ονόματα.

**************************************

— Γιατί ν’ αρχίσει μονομιάς αυτή η ανησυχία
κ’ η σύγχυσις. (Τα πρόσωπα τι σοβαρά που έγιναν).
Γιατί αδειάζουν γρήγορα οι δρόμοι κ’ η πλατέες,
κι όλοι γυρνούν στα σπίτια τους πολύ συλλογισμένοι;

Γιατί ενύχτωσε κ’ ο Σλούκας με τον Μάντζαρη δεν ήλθαν.
Και μερικοί έφθασαν απ’ τα σύνορα,
και είπανε πως Σλούκες και Μαντζαραίοι πια δεν υπάρχουν.

__

Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς Σλούκα και Μάντζαρη.
Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις.

Καλημέρες. Παρακολουθώ την… Μαντζαριάδα και τη Σλουκύσσεια που μονοπωλεί το ενδιαφέρον μας την τελευταία εβδομάδα και ομολογώ αρχίζω να βρίσκω την κατάσταση σχιζοφρενική από πολλές απόψεις. Πέραν της υπερκοστολογημένης στο έπακρο προσφοράς στους εν λόγω ΄Ελληνες παίκτες, το θέμα κατάντησε σχεδόν μεταφυσικό, αφού εμφανίζονται ως Μεσσίες για τη μία ή την άλλη πλευρά.

Αλλά ας τα πάρουμε ένα ένα: 1.1 εκατομμύριο για τον Μάντζαρη; Σοβαρομιλάμε ρε παιδιά; Γκρινιάζουμε για τα 2.2 εκατομμύρια του Καλάθη και θα καταπίναμε το 1.1 του Mr Pir <7 στην Ευρωλίγκα αμάσητο;  Και πες ερχόταν (ευτυχώς ο Θεός μας γλύτωσε), άντε μετά να διατηρήσεις τις ισορροπίες εντός της ομάδας. Πώς να μην είναι δυσαρεστημένοι Τζέιμς, Σίνγκλτον, Ρίβερς, ακόμα και ο Καλάθης όταν θα δίναμε 1.1 εκατομμύριο σε έναν τύπο που ξεκάθαρα δε θα μπορούσε να μας πάρει στις πλάτες του; Δλδ άλλος θα πληρώνονταν και άλλοι θα κουβάλαγαν την ομάδα; Πες όμως πως ο Μάντζαρης ήταν μια win/win κατάσταση:

Ι) Διπλασίασαν το μισθό του οι Ντυπόν και Ντυπόν και

ΙΙ) όπως φαίνεται από τα ιντερνετικα σχόλια για τα 5 ραντεβού στο γραφειίο του DPG (με…πρωτοβουλία του μελλοντικού αρχηγού) μέσα στους τελικούς, η θ.7 τον στοχοποίησε. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Και πάμε στο Σλούκα. Οκ, κανείς δεν αμφισβητεί την αξία του (διπλάσια από αυτή του γατιού που ακούει στο όνομα Μάντζαρης) αλλά πλέον δεν είναι ο ΜΟΝΟΣ παίκτης που μπορούμε να πάρουμε στη θέση 1 για να μας αλλάξει επίπεδο. Και παρόλα αυτά, καταντήσαμε να τον περιμένουμε σαν Μεσσία, ξεχνώντας πως ο Μεσσίας πάντα έρχεται ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ, όπως έλεγε και ο Ο. Ουάιλντ. 

Ειλικρινά, πιστεύουμε πως αν βγούμε με το ίδιο συμβόλαιο στην αγορά (1.7  εκατομμύρια το έτος ΚΑΘΑΡΑ), πως δε θα βρεθούν ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ να μας ανεβάσουν επίπεδο; Ας φέρουμε παίκτη με 1.7 εκατομμύρια το έτος και ας μην είναι Έλληνας και θα δείτε αν αλλάζουμε επίπεδο ή όχι.

Προφανώς και καταλαβαίνω τι σηματοδοτεί η έλευση Σλούκα για το πράσινο στρατόπεδο: 

Άλλη μια έλευση Έλληνα, σε καλή ηλικία και ένα πλήγμα πρεστίζ στο αντίπαλο στρατόπεδο. Ωστόσο, πιστεύω πως αρχίζει να αγγίζει τα όρια της θρησκευτικής λατρείας η όλη κατάσταση. Δημοσιογράφοι, και ΜΜΕ να μας τριβελίζουν το μυαλό 24 ώρες το 24ωρο για το αν ο Σλούκας θα έχει έσοδα 1.5 εκατομμύρια στην Τουρκία ή 1.7 εκατομμύρια στην Ελλάδα. Χθες, έπιασα τον εαυτό μου να διαβάζει μια σελίδα στο FB, όπου ένας τύπος ξέρει έναν τύπο που είναι γνωστός ενός φίλου του Σλούκα και όταν ο τελευταίος πάει για καφέ μαζί του στη Νύφη του Θερμαϊκού, του λέει τι και πώς. Ενήλικες άνθρωποι να αποκτάμε τέτοιες εμμονές για έναν τύπο που θα βγάλει σε 3 έτη περισσότερα από όσα πολλοί από εμάς θα βγάλουν σε όλη τη ζωή.

Και στο καπάκι, όλα τα υπόλοιπα θέματα της ομάδας όπως το αν πρέπει να ανανεωθεί ο Τζέιμς ή όχι, ένα νέο συμβόλαιο στο Ρίβερς, ποιο τριάρι θα έρθει, ποιο 5αρι θα έρθει, πώς θα βελτιωθεί ο  ΠΑΟ στο playmaking κοκ να θεωρούνται αμελητέα θέματα. Λες και δεν έρχεται ο Σλούκας αλλά ο Κάρυ που και να έρθει και αυτός, δε θα λύσει με το μαγικό του ραβδάκι όλα τα προβλήματα.

Όλοι μας κατά βάθος απολαμβάνουμε να το παίζουμε μανατζαραίοι. Να λέμε φέρε τον δείνα παίκτη και θα δεις. ‘Όμως οι ΣΟΒΑΡΕΣ ομάδες δεν είναι μόνο recruiting, είναι ατελείωτες ώρες στο παρκέ, όπου πόνος, αίμα, δάκρυα και ιδρώτας κατατίθενται από τους παίκτες και τους προπονητές. Η φιλοσοφία του “recruiting is everything” είναι επικίνδυνη: Προσφέρει την εύκολη λύση στις ομάδες και γενικά πριμοδοτεί τη λογική πως οι ομάδες αγοράζονται και δε χτίζονται, σε μια κοινωνία όπως η ελληνική που ήδη πληρώνει πολλά επειδή κάποτε προτίμησε…τις εύκολες λύσεις.

Αυτά από εμένα. ‘Όποιος και να έρθει, το πρώτο μου μέλημα είναι να γίνουμε περισσότερο ομάδα φέτος και να καλύψουμε τις αδυναμίες μας, όχι το να έρθει ένας νέος… Μεσσίας.

ΥΓ. Αν υπάρχει ένας λόγος που θα ήθελα να δω το Σλούκα στα πράσινα, είναι οι ΑΡΔ (του Θρήνου και του…Ομπράντοβιτς) που έχουν ξαμοληθεί σε έναν ανελέητο πόλεμο προπαγάνδας, ταΐζοντας σανό τους οπαδούς τους και προεξοφλώντας πως ο ΠΑΟ δεν έχει τύχη, παίζοντας εκ του ασφαλούς (αφού κατά πάσα πιθανότητα θα μείνει στη Φενέρ). Θα ήθελα πραγματικά να τους δω να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις ΠΙΠΕΣ που γράφουν.

ΥΓ2. Φέρε προέδρε τον Αντουάν Ντιό αντί του Σλούκα και θα δεις τι έχει να γίνει.


Πηγή: doubleteam.gr


 
Top