Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, παρά τις "φιλότιμες" προσπάθειες της διοίκησης Αλαφούζου να με αποκόψει εντελώς από το ποδοσφαιρικό τμήμα του Συλλόγου, τα 35 plus χρόνια ενασχόλησης και λατρείας, δεν μου το επιτρέπουν. 
Έτσι εχτές, στήθηκα μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή μου προκειμένου να δω το πρώτο φιλικό της ομάδας της καρδιάς μου και ας μην υπήρχε η έντονη περιέργεια των προηγούμενων χρόνων να δω μια ντουζίνα νέα αποκτήματα.

Μόλις 2 οι νεοαποκτηθέντες παίκτες -Αλτμάν και Κολοβέτσιος- οι οποίοι αγωνίστηκαν 55 και 45 λεπτά αντιστοίχως, έχοντας θετική παρουσία και πιθανόν να χρησιμοποιηθούν σε αυτόν τον Παναθηναϊκό, μου μετά βίας συμπληρώνει αξιόμαχη 16αδα. 

Θετική παρουσία είχαν και τα τρία παιδιά που προέρχονται από της Ακαδημίες (Πίσπας, Χατζηγιοβάννης, Εμμανουηλίδης), αλλά σε καμιά περίπτωση δεν βρίσκονται ακόμα στο επίπεδο εκείνο, που μπορούν να χαρακτηριστούν ως άξιοι αντικαταστάτες αυτών που έφυγαν. 

Όπως έγραψα και στην φόρμα σχολίων του Greenmood αμέσως με την λήξη του αγώνα, από αυτά τα φιλικά δεν γίνεται -αν δεν είσαι ο προπονητής της ομάδας- να βγάλεις συμπεράσματα. Ούτε αρνητικά (που έσπευσε πολύς κόσμος να βγάλει), ούτε θετικά (που έσπευσαν τα δημοσιογραφικά γιουσουφάκια του Αλαφούζου να γράψουν στα άρθρα τους).  

Από αυτόν τον Παναθηναϊκό λείπουν τουλάχιστον 5 παίκτες. Ένα σέντερ φορ, ένας περιφερειακός επιθετικός, δύο ακραίοι επιθετικοί και ένα επιτελικό χαφ με έφεση στο σκοράρισμα. Δηλαδή μια ολόκληρη ομάδα από την μέση και μπροστά. Πόσοι θα αποκτηθούν τελικά και αν θα είναι ισάξιοι οι καλύτεροι αυτών που έφυγαν, δεν το ξέρω. Πάντως για καλό του Μαρίνου -που εκτιμούμε και σεβόμαστε σχεδόν όλοι οι φίλοι του Παναθηναϊκού- καλό θα ήταν να αποκτηθούν και οι 5 και να είναι και αξιόμαχοι. 

Σύμφωνα με όσα γράφουν τα sites (επιβεβαίωσε και ο Ουζουνίδης), ο Παναθηναϊκός απέκτησε για 3 έτη τον 24χρονο Βραζιλιάνο επιθετικό Λουτσιάνο. Πρόκειται για μια καλή προσθήκη και μακάρι και οι επόμενες που θα γίνουν, να είναι αυτής της δυναμικής. Τέτοια δεν είναι του Καμπέθας.... περισσότερο με περίπτωση Μαμούτε μοιάζει. 

Ασφαλή συμπεράσματα δεν θα βγουν ούτε στα επόμενα δύο φιλικά που θα διεξαχθούν στην Ολλανδία..... θα βγουν όμως στο φιλικό παιχνίδι με μια Ολλανδική ομάδα. Την Άλκμαάρ στην Λεωφόρο. Εκεί προβλέπω πως θα έχουμε και τις πρώτες έντονες αποδοκιμασίες στο πρόσωπο του Γιάννη Αλαφούζου, εκτός και αν έχει προλάβει μέχρι τότε να ικανοποιήσει τα "θέλω" των επαγγελματιών οπαδών, όπως έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια και ξαναδούμε τους γνωστούς "παλαμοκροτητές"

Βλέπετε οι επαγγελματίες οπαδοί ακόμα ελπίζουν να τα βρουν και να μην χάσουν τα προνόμια που απέκτησαν με "αγώνες", για αυτό και τα πανό τους μέχρι στιγμής τα διακρίνει μια "αφηρημένη έννοια", που ο καθένας μπορεί να φαντάζεται ως αποδέκτη, τον οποιονδήποτε. Ακόμα "Αλαφούζο Πούλα και Πούλο" δεν έχουμε δει..... στο γήπεδο. 

Όπως και να έχει, για να βγει αυτή η σαιζόν αναίμακτα, χρειάζεται να οπλιστούμε με γαϊδουρινή υπομονή και γερό στομάχι. Ελπίζω και μόνο η παρουσία του Ουζουνίδη να είναι αρκετή και να μην ζήσουμε ένα νέο Βατερλό στους προκριματικούς του Europa, αντίστοιχο με εκείνο της Γκαμπάλα. 

Κατά την ταπεινή γνώμη μου, αυτός ο Παναθηναϊκός δεν έχει παρόν, μπορεί όμως υπό προϋποθέσεις να έχει μέλλον...... αν δεν "κάψουν" οι δεδομένες αποτυχίες προπονητή και νεαρούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές από τα σπλάχνα μας.  

ΥΓ. Φέτος που ακόμα και ο πρωταθλητής θα κριθεί σε αγώνες play off , ο Παναθηναϊκός μπαίνει στο πρωτάθλημα πιο αποδυναμωμένος από ποτέ, απόδειξη πως τόσο από την πλευρά της διοίκησης και του προπονητή, όσο και από την πλευρά του κόσμου που δέχεται αδιαμαρτύρητα τα πάντα, έχει πεταχτεί λευκή πετσέτα. Αν αυτή η έλλειψη οράματος, αν αυτή η έλλειψη διάθεσης ανταγωνισμού, αν αυτή η παράδοση άνευ όρων δεν είναι σμίκρυνση του Συλλόγου, τι μπορεί να είναι? 

Αλέξανδρος 
Top