Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα, τον φιλόξενο χώρο του Greenmood θα χρησιμοποιήσω για άλλη μία φορά, προκειμένου να αναδείξω τα "μαύρα μεσάνυχτα" που έχουν οι "αρμόδιοι" για την ενημέρωση του κόσμου..... οι δημοσιογράφοι. 

Την αφορμή για τις συγκεκριμένες διευκρινίσεις που θα σας παραθέσω παρακάτω, σχετικά με το φλέγον ζήτημα του γηπέδου του Παναθηναϊκού, την πήρα από έναν δημόσιο διάλογο στο facebook, όπου πρωταγωνιστεί ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Άγγελος Μενδρινός. Τον οποίο δεν γνωρίζω και φυσικά δεν του καταλογίζω δόλο, αλλά τουλάχιστον ημιμάθεια....εγκληματικό κατά την άποψή μου, αφού κάποιοι θα τον διαβάσουν και θα έχουν πλήρως εσφαλμένη εικόνα. 

Η συζήτηση ξεκίνησε αφού ανάρτησε ένα κείμενό του (φωτογραφία), που αναφέρεται στις τοποθεσίες Βοτανικού και Γουδίου και τα προβλήματα που υπάρχουν σε αυτές να ανεγερθεί το γήπεδο του Παναθηναϊκού. 


Πάμε λοιπόν να αναλύσουμε μία μία τις ανακρίβειες του συγκεκριμένου δημοσιογράφου, έτσι όπως τις έχω χωρίσει αριθμητικά, πάνω στην φωτογραφία.

1.  Ο Βωβός (το εμπορικό του δηλαδή) στάθηκε αφορμή και όχι η αιτία, για να καθυστερήσει 4 χρόνια η δυνατότητα κατασκευής του γηπέδου. Το γήπεδο από τον Μάιο του 2013 θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει η κατασκευή του, χωρίς κανένα μα κανένα πρόβλημα.

Η αιτία λοιπόν που δεν έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα νέο, σύγχρονο και 45.000 θέσεων γήπεδο στον Παναθηναϊκό, ΔΕΝ είναι ο Βωβός, αλλά οι διοικούντες του Παναθηναϊκού σε ΠΑΕ και Α.Ο. Είναι γνωστό πως η ΠΑΕ δεν το επιθυμεί γιατί δεν έχει τους πόρους και την διάθεση να τους βρει, ενώ ο Α.Ο. διοικούμενος μέχρι και πριν έναν μήνα, από μια κλίκα ιδιοκτητών "παραμάγαζων" πέριξ της Λεωφόρου, κοίταζαν αποκλειστικά το προσωπικό τους συμφέρον και όχι αυτό του Συλλόγου..... όταν θα καταλήξουμε ενοικιαστές στο ΟΑΚΑ, Βοτανικό θα λένε και θα κλαίνε. 

2. Κανένα πουλάκι δεν σφύριξε τίποτα στον Βωβό!! Όλα έγιναν κάτω από λαμπερό ήλιο!! Ο Βωβός με τον Δήμο της Αθήνας, μετά από συζητήσεις το 2005, ήρθαν σε συμφωνία για συμμετοχή του Βωβού στο σχεδιαζόμενο τότε πλάνο της Διπλής Ανάπλασης.

Αναφέρεται ξεκάθαρα στο επιχειρηματικό σχέδιο του Βωβού, το οποίο κατατέθηκε στο ελληνικό δημόσιο, με στόχο την σωτηρία των εταιρειών του, ότι τα επίμαχα οικόπεδα αγοράστηκαν ΜΕΤΑ την ψήφιση του νόμου της Διπλής Ανάπλασης, άρα ήταν γνωστή σε όλους και θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε άλλος επιχειρηματίας να καταθέσει καλύτερη πρόταση στον Δήμο και να προχωρήσει 
αυτός στην αγορά των οικοπέδων (δείτε σχετική φωτογραφία).

 

3. Σε αυτό το σημείο ο δημοσιογράφος μας "ενημερώνει" πως Τζίγγερ και Βωβός αποφάσισαν να "κόψουν" αθλητικές εγκαταστάσεις, προκειμένου να υλοποιηθεί στο ακέραιο το Εμπορικό κέντρο του δεύτερου. Μάλλον έχει ταυτίσει το ΣτΕ, με τους Τζίγγερ και Βωβό!!! Ένα σωρό εγκαταστάσεις ήταν σχεδιασμένες, το ΣτΕ άρχισε να τις κόβει!!!


Και δεν έκοψε και λίγα, προσέθεσε όμως εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη αυξημένες κατά 50% και εκτός του σκελετού του γηπέδου, όπως προέβλεπε το αρχικό σχέδιο, το οποίο σας παρουσιάζω στην παρακάτω φωτογραφία!

* Οι εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη κάτω αριστερά στο επίσημο σχέδιο που περιλαμβάνεται στο Προεδρικό Διάταγμα του 2013.

4. Σε αυτό το σημείο αναμασά τις αθλιότητες που ακούστηκαν από μέλη της ΠΕΚ (και για τις οποίες καταδικάστηκαν στα δικαστήρια), πως ο Παναθηναϊκός ξόδεψε κοντά στα 15 εκατομμύρια ευρώ, για μακέτες, εργασίες, για να καταλήξει στο τέλος στο συμπέρασμα πως δεν μπορεί να γίνει Εμπορικό και γήπεδο. 

Από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μέσω της ΓΗΠΕΛ, ξοδεύτηκαν περίπου 4,8 εκ ευρώ (με την εταιρεία μάλιστα να λειτουργεί κοντά 3 χρόνια έχοντας προσωπικό και άλλα πάγια έξοδα). Η αρχική συμμετοχή της ΠΑΕ στην ΓΗΠΕΛ ήταν 9,6 εκ ευρώ, από τα οποία επεστράφησαν στην ΠΑΕ τα 4,8 εκ ευρώ.
Το κόστος της κατασκευής του σκελετού του εμπορικού στον Βωβό, κόστισε κοντά στα 100 εκ ευρώ!


Άρα τα 15 εκ ευρώ που αναφέρει , δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

5. Παντελώς ανυπόστατο!! Ο σκελετός του εμπορικού έχει ήδη κατασκευαστεί, το ότι δεν έχει καμία σχέση, χωροταξικά, με το γήπεδο φαίνεται στο σχεδιάγραμμα – απόσπασμα του Προεδρικού Διατάγματος που υπάρχει παραπάνω!!6. Το τι μπορεί να κατασκευαστεί στην περιοχή το προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα του 2013. Το σχετικό σχεδιάγραμμα των έργων που υπάρχει παραπάνω είναι αποκαλυπτικό! Οπότε τα όνειρα για κατασκευή εμπορικού κέντρου σε όλη την έκταση της περιοχής (το 57% ανήκει στον Δήμο), είναι απλώς ένα όνειρο που είδε ένα θερμό καλοκαιρινό βράδυ ο συντάκτης του άρθρου!

6+1. Το … κερασάκι στην τούρτα!!! Ευτυχώς γνωρίζει για την κείμενη νομοθεσία και την ύπαρξη Προεδρικών Διαταγμάτων, τα οποία δεν επιτρέπουν την κατασκευή γηπέδου στο Γουδή . Όλα τα παραπάνω δεν τα ξέρει;;;

Το έχω ξαναγράψει αρκετές φορές. Γνώμη χωρίς γνώση, οδηγεί σε ατοπήματα!

ΥΓ. Ευχαριστώ το Greenmood για την φιλοξενία και τον Αλέξανδρο για την επιμέλεια όσων του απέστειλα και τον τίτλο του κειμένου. 

ΠΑΝ-ΟΣ 

 
Top