Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλημέρα κύριοι, αυτά που λίγο-πολύ ήξερα διάβασα εχτές στην γραπτή δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και έτσι δεν ανήκω σε αυτούς που περίμεναν πολλά, απογοητεύτηκαν και πήραν σβάρνα όλα τα social media, να εκφράσουν την ενόχλησή τους (δεν συμπεριλαμβάνω τους στημένους οπαδοπαράγοντες, που ότι και να δήλωνε θα έτρεχαν να κατηγορήσουν). 

Χρόνια ολόκληρα φωνάζω, πως η διοίκηση μιας ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ομάδας του μεγέθους του Παναθηναϊκού (τονίζω το ποδοσφαιρικής, γιατί το κόστος σε σχέση με της μπασκετικής είναι τουλάχιστον 4πλάσιο), που επιβάλλεται να πρωταγωνιστεί και να ικανοποιεί τα εκατομμύρια κόσμου που την στηρίζει με τις αγωνιστικές επιδόσεις της, είναι πολυδάπανο χόμπι. Όπως είχε πει και μια ψυχή, "Η διοίκηση του Παναθηναϊκού είναι μαραθώνιος και όχι 100αρι".

Με αυτή τη δήλωση ο Τζίγγερ ήθελε να πει στον ανίδεο και αχάριστο κόσμο, πως πολλοί είναι αυτοί που θα τάξουν και θα έχουν την δυνατότητα να δώσουν ΜΙΑ ΦΟΡΑ εκατομμύρια ευρώ για τον Παναθηναϊκό, αλλά λίγοι αυτοί, που θα τα δίνουν ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ. 

Έτσι και έγινε........και οι ανένδοτοι "συνεργαστείτε ή φύγετε", "εμείς θα είμαστε για πάντα εδώ", "ενάμισι εκατομμύριο ευρώ βοήθεια στον ΑΟ", αφού έκαναν το "κομμάτι" τους, αφού χρέωσαν με 40 εκατομμύρια ευρώ μια νοικοκυρεμένη επί 30 χρόνια ΠΑΕ, αφού αναγόρευσαν σε νταβατζήδες του Παναθηναϊκού 100 οπαδοπαράγοντες, αφού βόλεψαν 10 δημοσιογράφους που έγραφαν κατά παραγγελία, αφού μεταλαμπάδευσαν τις "κακές" γνώσεις τους στον Βαγγέλα, ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ!!!

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αυτό το γνωρίζει....... και προς τιμή του δεν πουλάει φούμαρα στον κόσμο για εκτοξεύσεις, businnes plan δεκάδων εκατομμυρίων, τέσσερις Πιζάρο, Μπαλοτέλι, Ροναλντίνιο και συμπαίκτες που θα είναι πιο ισχυροί από 10 Αμπραάμοβιτς. Ζητάει ειλικρινέστατα βοήθεια από τον κόσμο, ακόμα και αν το κάνει άκομψα, όπως το εκλαμβάνουν ορισμένοι. 

Η συμβολή όμως του κόσμου πρέπει να είναι υποστηρικτική και όχι καθοριστική για την επιτυχία του νέου εγχειρήματος "λαϊκής βάσης". Αν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει κάνει το κουμάντο του βασιζόμενος σε καμιά έρευνα αντίστοιχη του Αλαφούζου (που δεν πιστεύω) θα απογοητευτεί σύντομα. Όπως έγραψα και στον τίτλο: Το "καράβι" Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλο...... για να κινείται τραβώντας "κουπί" ο κόσμος!!!

Επί 5 χρόνια (2012-2017), ο Παναθηναϊκός έχει το μικρότερο budget της νεότερης ιστορίας του (1979-2017) και όμως ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ (όπως αποδεικνύεται σήμερα που αναγκαστικά τα οικονομικά είδαν το φως της δημοσιότητας) έμπαινε "μέσα" εκατομμύρια ευρώ. 

Φανταστείτε λοιπόν πόσο μέσα έμπαινε η ΠΑΕ, όταν το budget ήταν πενταπλάσιο και δεκαπλάσιο, από το σημερινό. ΠΕΝΗΝΤΑ εκατομμύρια ευρώ κόστισε η οκταετία Τζίγγερ (2000-2008) στην οικογένεια Βαρδινογιάννη, παρότι υπήρχαν χρονιές που τα έσοδα της ομάδας ήταν τεράστια λόγω των αγωνιστικών επιδόσεων της στην Ευρώπη..... 


Αλλά οι οπαδοπαράγοντες, οι ψευτοθόδωροι και οι δημοσιογράφοι (που γράφουν ότι θες για 2 πιτόγυρα όπως είπε και ο Κετσπάγια), δεν μπορούσαν να βάλουν τον βρωμόχερό τους στην τσέπη του Βαρδινογιάννη και έτσι  έλεγαν και έγραφαν στον κόσμο πως οι Βαρδινογιάννηδες οικονομάν από τον Παναθηναϊκό....

Κοντά στα 30 εκατομμύρια ευρώ έχει βάλει ο Αλαφούζος σε 5 χρόνια και θα κληθεί να βάλει άλλα τόσα (για τα χρέη που υπάρχουν ακόμα), προκειμένου να απαλλαγεί από την επιζήμια ιδιοκτησία της ΠΑΕ. Βλέπετε οι ιστορίες με Κινέζους που όχι μόνο θα αναλάμβαναν τα χρέη, αλλά θα του έδιναν και καμιά 20αρια εκατομμύρια στο χέρι για τις μετοχές του, ήταν ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ και ευτυχώς για τον πολύ κόσμο (και εγώ μαζί) ισχύει το "δις εξαμαρτείν ουκ αντρός σοφού" και έτσι δεν τσίμπησε στις τερατολογίες των συλλεκτών κλικ και μονόευρων. 

Όπως εγκαίρως σας έγραψα, ο Γιάννης Αλαφούζος προκειμένου να αποχωρήσει θα δεχτεί να αναλάβει την αποπληρωμή του χρέους ή του μεγαλύτερου μέρους αυτού, εξάλλου οφείλεται σε λάθος χειρισμούς δικούς του (ειδικά οι περσινοί με τον Ιταλό απατεώνα). Τα χρέη που άφησαν οι "εκτοξευτές" έχουν αποπληρωθεί με τα 6 χρόνια του "μνημονίου", που περάσαμε εμείς οι Παναθηναϊκοί. 

Έξι χρόνια γεμάτα με εξευτελιστικές αγωνιστικές επιδόσεις, με μείον 100 θέσεις στην ειδική βαθμολογία της UEFA, με Φάμπρηδες, Μαμούτες, με παραμύθια στο θέμα του γηπέδου, με τους οπαδοπαράγοντες κλειδοκράτορες σε Λεωφόρο-Απήλιον και με οικονομική συνεισφορά κοντά στα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Χωρίς τον βραχνά του χρέους, με 5 έστω εκατομμύρια ευρώ το χρόνο από τους συμπαίκτες, με το γκελ που έχει το όνομα Γιαννακόπουλος στον κόσμο και με την τοποθέτηση ικανών στελεχών στην διοίκηση της ΠΑΕ, το budget της ομάδας μπορεί να ανέβει από τον πρώτο χρόνο του PAO FOUNDATION στο τριπλάσιο, με ότι αυτό συνεπάγεται ανταποδοτικά (αγωνιστικά και οικονομικά) σε Ελλάδα και Ευρώπη. 

Έτσι φαντάζομαι θα πορευτούμε για 2 χρόνια (εκτός και αν σπεύσουν 100.000 Παναθηναϊκοί να συνδράμουν, κάτι που θα αλλάξει προς το καλύτερο τα δεδομένα) και μέχρι να ολοκληρωθεί η ολική μετακόμιση στο ΟΑΚΑ (το 2019 θα βγει η ΑΕΚ), όπου εκεί πραγματικά θα μπορέσει ο Σύλλογος να καταστεί οικονομικά αυτάρκης. 

Εδώ που έχουμε φτάσει, δεν πιστεύω πως μπορεί να χαλάσει το deal.....ίσως να διαφοροποιηθεί λίγο, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν ματαιώνεται. Ακόμα και αν οι συμπαίκτες του Γιαννακόπουλου δεν προκαλούν ενθουσιασμό στον κόσμο και δεν θα διαθέσουν πακτωλό εκατομμυρίων για τον Παναθηναϊκό, το νέο διοικητικό σχήμα δίνει ΕΛΠΙΔΑ και ΟΡΑΜΑ στον κόσμο.....ο οποίος παρά τα προβλήματά του θα ανταποκριθεί περισσότερο από όσο ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Παναθηναϊκής Συμμαχίας.  

Τέλος, το νέο διοικητικό σχήμα και όπως αυτό θα διαδεχθεί τον Αλαφούζο (αναλαμβάνοντας να πληρώσει κιόλας για να φύγει), καταρρίπτει μια και καλή την ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΑ και την ΑΛΗΤΕΙΑ περί "μπροστινού" Αλαφούζου..... κάθε φορά που χρειάζονταν ένα άλλοθι για την κατηφόρα του Παναθηναϊκού, ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΞΕΝΗΣΑΝ!!! 

........εκτός αν ξέρετε πολλούς "πισινούς", να αναλαμβάνουν να πληρώσουν τα χρέη των παπατζοεκτοξευτήρων, να βάζουν με ΑΜΚ σε 5 χρόνια 30 εκατομμύρια ευρώ, να αναλαμβάνουν να δώσουν άλλα τόσα για τα νέα χρέη των αποτυχημένων κινήσεων του μπροστινού και να αφήνουν την ομάδα τελικά σε άλλους!!!

ΥΓ1. Αν ο Δημήτρης είχε στο μυαλό του, πως μία στο εκατομμύριο δεν θα προχωρήσει το deal, θα συνέχιζε αυτά τα πρωτοσέλιδα...


.....και όχι αυτά....


ΥΓ2. Από τους απανταχού "υπαλλήλους" που ακόμα ελπίζουν στην ενεργοποίηση του όποιου εργοδότη τους, που τους λίγδωσε το άντερο και τους αναγόρευσε σε νταβατζήδες του Παναθηναϊκού, μη περιμένετε να ακούσετε καλή κουβέντα για το νέο εγχείρημα.....πάντα κάτι θα τους ξινίζει, αφού ανέκαθεν η δική τους προτεραιότητα ήταν το προσωπικό τους συμφέρον και όχι αυτό του Συλλόγου. 

Οι υπόλοιποι μπορούμε να λέμε με σιγουριά πως "Χειρότερα δεν γίνεται να πάμε"...... και για αρχή να μας αρκεί, ως ένα βήμα προόδου.

ΥΓ3. Ο Αλαφούζος απαλλαγμένος πια από την διοίκηση του Παναθηναϊκού, μπορεί να κοιτάξει αποκλειστικά το συμφέρον των μαγαζιών του (sport fm και skai).....και αν αυτό είναι να υποστηρίζει την ομάδα του μπαμπά του, δικαίωμά του. Τα χρέη να πληρώσει και να τον ξεχάσουμε όσο πιο σύντομα γίνεται.....μαζί με αυτούς που χρηματοδοτούσε επί 5 χρόνια για να μας κάνουν το μαύρο-άσπρο!!!! 

Αλέξανδρος


 
Top