Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλημέρα κύριοι, υπό φυσιολογικές συνθήκες αυτή την ώρα θα έγραφα το pre game για την αναμέτρηση της Λεωφόρου (Παναθηναϊκός-Απόλλων Σμύρνης, 16:00, Novasports 1), αλλά μετά τα όσα γράφουν οι ΑΡΔ αυτές τις ημέρες και το πρωτοσέλιδο της Πράσινης -σχετικά με το χρέος της ΠΑΕ- με εξοργίζουν. 

Αυτές οι δημοσιογραφικές ρόμπες που σήμερα γράφουν πως το χρέος είναι στα 60 εκατομμύρια ευρώ (με εντολή Αλαφούζου-Γιαννακόπουλου), επί τουλάχιστον μια τριετία έκαναν τους παπαγάλους των Αλαφούζου-Παναγόπουλου-Τουμαζάτου και μας έγραφαν πότε πως ήταν 15, πότε 10, και πότε 7......εξάροντας τα στελέχη της ΠΑΕ και τον ιδιοκτήτη της, για την συμβολή τους στην οικονομική "εξυγίανση" του Παναθηναϊκού!!! 

****οι ίδιες ρόμπες έγραφαν και για τα 18 εκατομμύρια ευρώ που άφησε ο Πατέρας στα ταμεία τον Γενάρη του 2011, παραβλέποντας να προσθέσουν πως οι υποχρεώσεις που έπρεπε να πληρωθούν με εκείνα τα 18 μέχρι τον Ιούνη του 2011, ήταν ΕΞΗΝΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ. 

Και επειδή δεν είστε υποχρεωμένοι να θυμάστε, πότε και ποιοι έγραφαν αυτές τις κλαπαρχιδιές, πρόχειρα και βιαστικά σας ανεβάζω μερικά κείμενα και δηλώσεις:

 
Η τελευταία ενημέρωση του κόσμου του Παναθηναϊκού δια στόματος Παναγόπουλου στις 13 Ιανουαρίου 2017, τοποθετούσε το ύψος των χρεών λίγο πάνω από τα 10 εκατομμύρια ευρώ....ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΑ 60 διώχνοντας Λέτο, Εμποκού, Κλωναρίδη, πουλώντας Μπεργκ και Ζέκα, μόνο οι Αλαφούζος και Γιαννακόπουλος ξέρουν (έχοντας εξοικονομήσει μάλιστα φέτος κοντά στα 3 εκατομμύρια ευρώ με τις προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ)!!!

Εννοείται πως τα χρέη δεν ήταν 10 εκατομμύρια ευρώ, που παπαγάλιζαν οι καλοπληρωμένοι δημοσιογράφοι και προσφάτως απολυμένοι, αλλά δεν είναι και 60......Είχα γράψει άλλωστε στις 20 Ιουνίου, πως αν δεν γεμίσουν τα ταμεία με χρήματα από εισιτήρια διαρκείας, πρόκριση στο Europa League, τον Δεκέμβρη ο Αλαφούζος ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙ και ο δημοσιογράφος που καλεί σήμερα τους fan του να την πέφτουν τηλεφωνικώς στον sport fm επειδή απολύθηκε, είχε σπεύσει να γράψει σε άρθρο του πως "όλα αυτά που ακούγονται για ΚΑΝΟΝΙ είναι χαζομάρες που γράφονται από άσχετους για να πλήξουν τον Αλαφούζο και την σοβαρή προσπάθεια που κάνει με τους Λυμπερόπουλο-Ουζουνίδη".....βλέπετε τότε ο Αλαφούζος ήταν ακόμα το καλό αφεντικό του.. 

Και κανόνι δεν σκάει κάποιος για 10 εκατομμύρια ευρώ, αλλά για περισσότερα. Εγώ όπως και τότε, έτσι και σήμερα τα υπολογίζω στα 30 εκατομμύρια ευρώ, για επικοινωνιακούς λόγους όμως, προς χάριν της υστεροφημίας του Αλαφούζου και της στήριξης του εγχειρήματος Γιαννακόπουλου από τον κόσμο, ΤΟ ΦΟΥΣΚΩΣΑΝ (όπως ο Γεωργίου το έλλειμμα για να μας στηρίξει το ΔΝΤ). 

Ο Αλαφούζος από την ώρα που διαπίστωσε πως πλέον ο Παναθηναϊκός δεν τον εξυπηρετεί στις προσωπικές επιχειρηματικές κόντρες του και περισσότερο κακό κάνει στην εικόνα του παρά καλό, αποφάσισε να αποχωρήσει, ακόμα και αν πρέπει να πληρώσει για αυτό. 

Το νούμερο που είχε από την πρώτη στιγμή στο μυαλό του ήταν τα 25 εκατομμύρια ευρώ και είχε ενημερώσει σχετικά τους στενούς συνεργάτες του: "Δίνω 25 εκατομμύρια για το 80% των χρεών και αποχωρώ, αν βρεθεί αξιόπιστη διάδοχη κατάσταση. Αν δεν βρεθεί, θα πορευτεί η ομάδα με τα όποια έσοδά της και βασικός στόχος σας είναι να μειώνεται το χρέος που βαραίνει προσωπικά εμένα. Οι όποιες νέες υποχρεώσεις της ΠΑΕ θα έχουν την υπογραφή του Mr Manos". 

Έτσι άρχισε για άλλη μία φορά το ξήλωμα του ρόστερ. Με το ξεπούλημα των Μπεργκ, Ζέκα, πληρώθηκαν υποχρεώσεις που ήταν στο όνομα Αλαφούζου και όλα τα νέα συμβόλαια (14) έχουν την υπογραφή Μαυροκουκουλάκη. Όπως και ότι άλλο έχει υπογραφεί επί Προεδρίας του, με την υπόσχεση πως αν δεν βρεθεί κανείς, θα είναι ο "σωτήρας" της επόμενης ημέρας, υλοποιώντας τις σκέψεις που είχε το 2012, όταν πριν τον Αλαφούζο είχε ζητήσει το management της ΠΑΕ για 4 χρόνια, έναντι 7 εκατομμυρίων ευρώ που θα έβαζε στα ταμεία. 

Την νέα Πολυμετοχικότητα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν την εμπνεύστηκε φέτος, αλλά εδώ και 2 χρόνια. Μάλιστα για αυτή είχε ενημερώσει τους Μιχαλαριά και Αλαφούζο έχοντας πάρει τις διαβεβαιώσεις τους, πως συμφωνούν και με το project ΟΑΚΑ (θα συμμετείχαν και αυτοί άλλωστε). 

Έτσι είχε αναθέσει και στην delloitte να του ετοιμάσει την οικονομικοτεχνική μελέτη, η οποία όμως δεν άρεσε στους έχοντες συμφέροντα η ομάδα να παραμένει στη Λεωφόρο και με την σειρά τους κατάστρωναν το δικό τους σχέδιο αποτροπής. 

Έτσι όπως εύκολα είχαν τοποθετήσει την μαριονέτα Μιχαλαριά στον ΑΟ, τοποθέτησαν την μαριονέτα Μπαλτάκο και σε συνεργασία με την κυβέρνηση, έφεραν στο φως το project Γουδί. Έγιναν όσα έγιναν για ένα τρίμηνο (υπερεκτίμησαν την επιρροή τους στον κόσμο), έσπασαν τα μούτρα τους (αφού κατάφερε ο Γιαννακόπουλος να τους διασπάσει) και αναγκαστικά αποχώρησαν. 

Με την ομάδα ποδοσφαίρου εκτός Ευρώπης, χωρίς νίκη στο Πρωτάθλημα, χωρίς τους δύο αγαπημένους παίκτες του κόσμου (Μπεργκ, Ζέκα) και την παντελώς οικονομικά αδύναμη διοίκηση του ΑΟ να υποβιβάζει κατηγορία σχεδόν όλα τα τμήματα..... ήταν η κατάλληλη ώρα για το PAO FOUNDATION.Η συμφωνία έχει επιτευχθεί, απλά χρειάζεται λίγος χρόνος για να εφαρμοστεί για άλλη μία φορά στον κόσμο του Παναθηναϊκού η τακτική του "ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ".....θα παρουσιαστούν τόσο τραγικά τα πράγματα, που όταν ο Αλαφούζος θα δεχτεί να "πληρώσει" κατιτίς παραπάνω θα του πούμε ευχαριστώ (μετά από 6 χρόνια ανείπωτης ντροπής που νιώσαμε ως Παναθηναϊκοί, από τα αγωνιστικά και διοικητικά κατορθώματά του), ενώ παράλληλα έχοντας στο μυαλό μας πως ο Γιαννακόπουλος "αναλαμβάνει" και ένα μεγάλο χρέος θα μετριάσουμε τις απαιτήσεις μας για 2 χρονιές, όσες δηλαδή χρειάζεται μέχρι να ευοδωθούν οι προσδοκίες του για το ΟΑΚΑ, που θα καταστήσουν τον Σύλλογο αυτάρκη.

Σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο και όλα τα γιουσουφάκια στις επάλξεις


Είναι κακός θα με ρωτήσετε όλος αυτός ο σχεδιασμός ? Όχι θα έλεγα, γιατί δίνει έστω μια προοπτική ανάκαμψης σε 2 χρόνια, ενώ η τωρινή κατάσταση μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση..... απλά μη μας περνάνε και για μαλάκες. Ως Παναθηναϊκοί τα έχουμε δει όλα...... αυτά τα χρόνια των συμπαιγνιών και συνωμοσιών των λεφτάδων, δεν μασάμε (τουλάχιστον όλοι). 

Η νέα διοίκηση όποτε και αν ανακοινωθεί η συμφωνία, θα αναλάβει πολύ αργότερα από όσο φαντάζεται ο πολύς κόσμος. Ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν το PAO FOUNDATION θα είναι μια εταιρεία με χιλιάδες μέλη που θα έχουν από κοινού μετοχές (ανάλογες ο καθένας με το ποσό που θα δώσει) ή μία ΜΚΟ που απλά θα συνδράμει οικονομικά την ΠΑΕ, που θα την έχει ένα φυσικό πρόσωπο.  Υπομονή.... το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω :P 

ΥΓ. Αν και ο Απόλλων είναι αξιόλογη ομάδα, το απέδειξε με τους κομπλεξικούς μπαουγκζήδες, σήμερα βλέπω άνετη επικράτηση του Παναθηναϊκού, 3-0 ή 4-0. 

Αλέξανδρος
 
Top