Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλημέρα κύριοι, όμορφη μέρα ξημέρωσε για τους σκεπτόμενους Παναθηναϊκούς, μετά την χτεσινή ανακοίνωση του Γιάννη Αλαφούζου, με κύριο θέμα την ειλημμένη απόφαση να αποχωρήσει από τον Σύλλογο. 

Αναφέρθηκα στους σκεπτόμενους, γιατί υπάρχουν και οι παραπλανημένοι επί τόσα χρόνια Παναθηναϊκοί από τα διεφθαρμένα ως το κόκκαλο ΜΜΕ που τρομοκρατήθηκαν, αφού τους έχουν "φυτέψει" στο μυαλό, πως μετά τον Αλαφούζο το χάος. 

Τα χρέη που έχει σήμερα η ομάδα (μη δίνετε βάση στα νούμερα που εμφανίζουν για να σας τρομοκρατήσουν), είναι όσα περίπου ήταν και το 2012 (35-40 εκατομμύρια ευρώ). Τόσα ήταν τα χρέη, που είχαν αφήσει οι Νίκος Πατέρας και Δημήτρης Γόντικας......  και προκειμένου να απαλλαχθούν των ευθυνών τους, από την πρώτη στιγμή πρόκριναν και στήριξαν το εγχείρημα Αλαφούζου, παρότι γνώριζαν πως στην Ελλάδα των μνημονίων δεν θα μπορούσε να έχει επιτυχία.  

Αν τότε δεν εμφανιζόταν ο Γιάννης Αλαφούζος και είχαμε μια διοίκηση Πρωτοδικείου (που επιθυμούσε ο Βγενόπουλος), τα συγκεκριμένα χρέη θα βάραιναν τους δύο προαναφερομένους κυρίους (λόγω ότι είχαν διατελέσει Πρόεδροι και οι υποχρεώσεις είχαν την υπογραφή τους) και θα είχαν κληθεί να τα πληρώσουν. Αυτούς λοιπόν διευκόλυνε ο Αλαφούζος και ΚΑΝΕΝΑΝ άλλον. 

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη έχοντας αποφασίσει να αποχωρήσει οριστικώς και χωρίς καμιά διάθεση να οδηγηθεί η ομάδα στο Πρωτοδικείο (για λόγους πρεστίζ),  συνηγόρησε να πάνε οι μετοχές στον ΚΟΣΜΟ του Παναθηναϊκού (άλλο αν αυτός ο κόσμος ψήφισε να πάνε οι μετοχές σε offshore), αν έλεγε ΟΧΙ στον Αλαφούζο, αυτοί που αρέσκονται να φταίει για όλα η οικογένεια, θα την κατηγορούσαν πως οδήγησε την ομάδα στο Πρωτοδικείο ή δεν θέλει τελικά να αποχωρήσει. 

Στην αρχή του εγχειρήματος ο Νίκος Πατέρας εξασφάλισε στον Γιάννη Αλαφούζο την στήριξη των οργανωμένων (με μεσάζοντα τον γνωστό φίλο του δημοσιογράφο), ενώ παράλληλα τον παραμύθιαζε πως θα πάρει στο ΣΚΑΙ το ποσοστό που άφησε ο Βαγγέλας έναντι 10 εκατομμυρίων ευρώ και ο Δημήτρης Γόντικας την τεχνογνωσία του, παραμένοντας ως Πρόεδρος. 

Ο Αλαφούζος απέκρυψε το ύψος των χρεών, δύο όμως οικονομικοί έλεγχοι (παρά τη ρήτρα εμπιστευτικότητας που είχε υπογραφεί) διέρρευσαν. Τόσο αυτός του Πρίγκιπα Φαϊζλ, όσο και αυτός του Δημήτρη Γιαννακόπουλου την επόμενη χρονιά, αποδείκνυαν πως τα χρέη που άφησε η Πολυμετοχικότητα ήταν πολύ περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ. Σε αυτά αν υπολογίσουμε και την κακή πρώτη χρονιά Αλαφούζου, φτάσαμε τα 45. 

Η Πολυμετοχικότητα και συγκεκριμένα οι κύριοι Βγενόπουλος, Πατέρας με την συμβολή του Αντωνίου, ενορχήστρωσαν τις σπατάλες και την χρεοκοπία της ΠΑΕ, ώστε να οδηγηθεί στην έξοδο αυτός που υποχρεωνόταν να βάζει το 55% (και να τον βρίζουν μάλιστα)..... όταν όμως πέτυχαν το σκοπό τους, παρότι πήγε ο Γιαννακόπουλος με την επιταγή των 30 εκατομμυρίων ευρώ, ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ!!!


Και δεν φτάνει που εξαφανίστηκαν, με γελοίες δικαιολογίες, απέτρεψαν με την συνεργασία του ιδιωτικού στρατού μπαχαλάκηδων που είχαν οργανώσει, την σωτήρια σύμπραξη των δύο ιστορικών οικογενειών. Μία σύμπραξη, που δεν θα έφερνε ποτέ τον Σύλλογο σε αυτή τη θέση που είναι από το 2012 και έπειτα.  

Για αυτούς όλους τους λόγους, δικαίως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απαιτεί από τον Νίκο Πατέρα, να καλύψει το χρέος του, ώστε να υπάρξει επόμενη ημέρα για την ΠΑΕ. Το ότι ο Νίκος Πατέρας δεν πρόκειται να βάλει σεντς, το γνωρίζει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αλλά επιβάλλεται να υπενθυμίσει στους πάντες ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ!!!Και μπορεί να δημιουργεί για άλλη μία φορά ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα στις τάξεις των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, αλλά είναι "αμαρτία" να υπάρχει ακόμα κόσμος που να θεωρεί τους περαστικούς αλεξιπτωτιστές καλύτερους των δύο οικογενειών, που επί 30-40 χρόνια χρηματοδότησαν τον Σύλλογο, χαρίζοντας στους φιλάθλους στιγμές ανείπωτης χαράς και υπερηφάνειας. Βρισκόμαστε λοιπόν ξανά στην ίδια αφετηρία, αυτή του 2012. Η ομάδα με 30-40 εκατομμύρια χρέη, περιμένει αυτόν που θα αναλάβει να την εξυγιάνει οικονομικά και θα πείσει τον κόσμο να συνεισφέρει. 

Τον ρόλο του Γιάννη Αλαφούζου, αλλά σίγουρα με μεγαλύτερη επιτυχία, μόνο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μπορεί να τον παίξει. Όχι γιατί είναι ο μόνος κατάλληλος, αλλά γιατί είναι ο μόνος διαθέσιμος. 

Με ένα σχετικό οικονομικό συμμάζεμα στη φετινή χρονιά, με την ανάληψη μέρος των χρεών από τον Αλαφούζο και με την βοήθεια του κόσμου (αν και το θεωρώ άδικο να πληρώνει ο κόσμος την λεζάντα των Πατέρα και Αλαφούζου), ο Παναθηναϊκός μπορεί να αποφύγει να "πέσει" στα χέρια των πράσινων Σαουρίδηδων και Χατζηχρήστων, χωρίς να υποστεί τον εξευτελιστικό υποβιβασμό λόγω χρεών.

Ο Γιάννης Αλαφούζος ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει ΤΩΡΑ, προκειμένου να δικαιολογήσει τις νέες περικοπές και το νέο ξήλωμα του ρόστερ. Όσο οι μετοχές δεν αλλάζουν χέρια, θα συνεχίζει να διατηρεί τον Παναθηναϊκό ως μια κανονική ΠΑΕ που θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα. Άρα όλες αυτές οι ιστορίες για πτώχευση και ερασιτεχνικό, είναι για ηλίθιους. 

Το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τον Μάρτη που κρίνονται οι αδειοδοτήσεις, θα συνεχιστούν οι συζητήσεις με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Αν δεν προκύψει συμφωνία, θα παραιτηθούν τα μέλη του ΔΣ και θα έχουμε διοίκηση Πρωτοδικείου, αφού όποιοι δεχτούν να "τρέξουν" την ομάδα δεν θέλουν να έχουν ευθύνες για τα χρέη (μέρος των οποίων θα καλύπτει ο Αλαφούζος, όπως και υποχρεούται). 

Την αμφιβολία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου κατά πόσο θα ανταποκριθεί ο κόσμος του Παναθηναϊκού στην αποπληρωμή των χρεών (κάτι που τον κάνει να διστάζει), μόνο ο ίδιος ο κόσμος μπορεί να την άρει. Να βρεθεί ένας τρόπος και να δημιουργηθεί ένας "κουμπαράς", όπου ο κόσμος θα μπορεί να πηγαίνει και να καταθέτει όσα χρήματα μπορεί, ώστε πριν καν πάρει την απόφαση να εμπλακεί ο Δημήτρης, να ξέρει ποια είναι η βοήθεια του κόσμου. 

Το ποσό που θα συγκεντρωθεί, με μια ΑΜΚ κάλλιστα μπορεί να μετατραπεί σε μετοχές (άνω του 67%) που θα ανήκουν στον "κουμπαρά" και τα μέλη που τον αποτελούν θα ορίσουν τον Γιαννακόπουλο διαχειριστή των μετοχών αυτών, άρα και διοίκηση στον Παναθηναϊκό. 

Αν λοιπόν βρεθούν 100.000 Παναθηναϊκοί να συνεισφέρουν από 100 ευρώ (που θα βάζουν κάθε χρόνο, για να διατηρούν τις μετοχές δικές τους), εύκολα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος (ή όποιος άλλος ενδιαφέρεται) μπορεί να βάζει με τους συμπαίκτες του, άλλα 10 εκατομμύρια ευρώ για τα δύο πρώτα χρόνια. Με την ομάδα απαλλαγμένη από τα χρέη (σε 2 χρόνια), τα 10 εκατομμύρια των μελών και τα έσοδα της, την καθιστούν αυτάρκη. 

Λύση από άλλον επενδυτή μη περιμένετε, ο μόνος που δύναται να τα βάλει με το καρκίνωμα του Παναθηναϊκού (στημένοι δημοσιογράφοι και επαγγελματίες οπαδοί) είναι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Κανείς άλλος δεν πρόκειται να έρθει να βάλει λεφτά για χρέη, για να φτιάξει ομάδα και στο τέλος να τον βρίζουν, όταν θα αρνηθεί να τους πληρώνει. Ακόμα και τον Αλαφούζο που τους καλοτάισε, σήμερα τον βρίζουν. 

Αν δεν μπορεί αυτός.....δεν μπορεί ΚΑΝΕΝΑΣ!!!

Ρομαντικό το σχέδιο, αλλά το μόνο εφικτό.....αλλιώς διοικήσεις πρωτοδικείου και αγώνα κάθε σαιζόν να γλιτώσουμε τον υποβιβασμό. 

Αλέξανδρος


 
Top