Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Γράφει ο Μιχάλης

Όλη η σημασία του παιχνιδιού Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού αποτυπώθηκε στις δηλώσεις του Τσάβι Πασκουάλ μετά την αναμέτρηση: Δεν είναι καθοριστικής σημασίας νίκη, αλλά νίκη αυτοπεποίθησης. 

Αυτό ακριβώς. Σε ένα Ελληνικό πρωτάθλημα που οι έδρες σπάνε στα playoffs τα παιχνίδια της regular season γίνονται.. γιατί πρέπει να γίνουν.

Ο Παναθηναϊκός πήρε την νίκη και μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα. Έχει ακόμα πολλά να βελτιώσει όπως και ο Ολυμπιακός κυρίως για την Ευρωλίγκα που ξεκινά την εβδομάδα που έρχεται.

Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή για τον Παναθηναϊκό προέχει η ενσωμάτωση των νέων αποκτημάτων του. Μπασκετικά κάποιοι παίκτες όχι απλά ανέβηκαν επίπεδο με την μεταγραφή τους στους νταμπλούχους Ελλάδας, αλλά προσγειώθηκαν σε άλλο μπασκετικό πλανήτη. Χρειάζεται υπομονή ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ και να δοθεί ο κατάλληλος χρόνος για να δείξουν αν μπορούν να κολυμπήσουν σε.. τέτοια νερά.

Στα του αγώνα θα πω μόνο ότι ο Παναθηναϊκός δικαίως στηρίχτηκε στους περσινούς κατά κύριο λόγο παίκτες του, με την τριάδα των Καλάθη-Ρίβερς-Γκιστ να κάνουν την διαφορά στο τέλος. Ειδικά αυτό το πράγμα με τον Ρίβερς και τον Ολυμπιακό αγγίζει τα όρια του ανεξήγητου. Δεν θυμάμαι παίκτη να έχει τόσο σταθερή απόδοση σε ντέρμπι αιωνίων. Είναι πολλοί που έπαιζαν με τους Ερυθρόλευκους πολύ καλά (Μπατίστ, Διαμαντίδης) αλλά σε όλα μα σε όλα τα παιχνίδια, τόσο καλά όχι.

Το μεγάλο πρόβλημα θεωρώ στο σημερινό παιχνίδι ήταν τα πολλά χαμένα ριμπάουντ στην άμυνα. Αν δεν βελτιωθεί αυτό είναι δεδομένο ότι στο μέλλον θα υπάρξει πρόβλημα. Ναι είναι αρχή ακόμα και πολλά στοιχεία τείνουν βελτίωσης. Εμείς καταγράφουμε αυτό που είδαμε ΑΠΟΨΕ.

Υ.Γ.1 Ο Σφαιρόπουλος θεωρώ ότι στην τελευταία φάση του Καλάθη με τον Γκιστ έκανε ένα μεγάλο λάθος. Ξέρει ότι την φάση του pick αυτοί οι δυο την κάνουν καμιά 500αρια φορές κάθε χρόνο. Ο Καλάθης είναι σούπερ στο ματς εκτός από ένα στοιχείο. Το μακρινό σουτ όπου έχει 0/4.  Προφανώς αφού ξέρεις τι θέλουν να κάνουν δεν τους το δίνεις. Δεν κάνεις αλλαγές για να βρεθεί ο ψηλός με τον κοντό στην άμυνα. Απλά παίζεις από κάτω στην άμυνα (under) και ρισκάρεις το σουτ του Καλάθη. Ζήτησε αλλαγές και ο Γκιστ  έκανε το προφανές με αντίπαλο τον Στρέλνιεκς. Τελείωσε εύκολα την φάση.

Υ.Γ.2 Ασχέτως της άποψης μας για την τελευταία φάση και αν ο Σφαιρόπουλος έκανε καλά η όχι το να γίνεται η επέλαση των ΟΡΚ με ατάκες : Δεν υπάρχει προπονητής Σφαιρόπουλος, Μυρωδιάς, πελάτης του Πασκουάλ κτλ για έναν άνθρωπου που έφτασε 2 φορές σε 3 χρόνια σε τελικό Ευρώπης δείχνει πολύ απλά το επίπεδο του Έλληνα όχι μόνο στο μπάσκετ αλλά και γενικά. Αυτός ο μηδενισμός ανθρώπων με ξεπερνά. Δεν ειναι κατακριτέο να διαφωνείς με τον Σφαιροπουλο, με τις επιλογές του, με την μπασκετική του φιλοσοφία. Είναι οι χαρακτηρισμοί που σε τρελαίνουν για έναν άνθρωπο  που ειναι χρόνια στο πιο υψηλό επίπεδο.

Υ.Γ.3 Επειδή πάνω από την υγεία και τον ανθρώπινο πόνο δεν είναι κανένα μπάσκετ. Η φωτογραφία του κειμένου είναι η παραπάνω που βλέπετε. 


 
Top