Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλημέρα και Καλή Χρονιά κύριοι....

Την χρονιά που ο Παναθηναϊκός μας συμπληρώνει 110 χρόνια ζωής, διάγει την πιο κρίσιμη περίοδο της ιστορίας του. Μια περίοδο που διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξή του και δεν μπορεί να συγκριθεί σε σοβαρότητα ούτε με εκείνη του 1979, ούτε με εκείνη του 2012, γιατί σε εκείνες τις επίσης δύσκολες περιόδους υπήρχαν ενδιαφερόμενοι να αναλάβουν ευθύνες (τουλάχιστον στα λόγια όσον αφορά την περίπτωση Αλαφούζου) .  

Η περίπτωση να επαναληφθεί το σκηνικό του 1979, δηλαδή να ενδιαφερθεί ένας παντοδύναμος επενδυτής και να παραδώσει λευκή επιταγή που να καλύπτει εξ ολοκλήρου τα χρέη, αλλά και να υπόσχεται ένα λαμπρό μέλλον, δεν "παίζει"

Περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει η περίπτωση της εμφάνισης ενός "αεριζτή", τύπου Αλαφούζου, που θα θελήσει να εμπλακεί αποκλειστικά για να αποκομίσει προσωπικά οφέλη χρησιμοποιώντας την δύναμη που δίνει στον καθένα η κατοχή του πλειοψηφικού πακέτο των μετοχών της μεγαλύτερης Ελληνικής ομάδας. 

Η εμπλοκή ενός τέτοιου αεριτζή επενδυτή, με παντελή έλλειψη συναισθημάτων για τον Παναθηναϊκό, έχει αποδείξει περίτρανα στο πρόσφατο παρελθόν (Πολυμετοχικοί και Αλαφούζος) πως έχει ημερομηνία λήξης, κληρονομώντας στον Σύλλογο περισσότερα προβλήματα από αυτά που κλήθηκε να λύσει με την παρουσία του. Μία ομάδα (ΠΑΕ) του μεγέθους του Παναθηναϊκού, σε όποια κατάσταση και αν βρίσκεται, όσο δεινή και αν είναι αυτή, εξακολουθεί να έχει τεράστια έσοδα λόγω του ισχυρού της brand name, αλλά και του κόσμου που την ακολουθεί.....για αυτό άλλωστε ακόμα και σήμερα, που χρωστάει και της Μιχαλούς, υπάρχουν τόσο αυτοί που δεν ξεκολλούν από τις καρέκλες παρά την δυσφήμιση που εισπράττουν (σημερινή διοίκηση), όσο και αυτοί που φιλοδοξούν να τους διαδεχτούν πουλώντας φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες (νεοεκλεγέν ΔΣ της Συμμαχίας), θυμίζοντας την αμίμητη ατάκα του Κώστα Βουτσά "Το θέμα είναι να τρουπώσω, έτσι και τρούπωσα, τρούπωσα".  Και αν οι δεύτεροι με την γραφικότητά που τους διακρίνει αποτυπώνουν απλά την παρακμή του Συλλόγου (διαμαρτύρονταν πως αργούν οι εκλογές να αναλάβουν δράση και αφού έγιναν στις 22/12 και σε 3 άντε σε 5 ημέρες έπρεπε να έχουν συγκροτηθεί σε σώμα, έχουν περάσει 12 ημέρες και ακόμα τρώνε μελομακάρονα), οι πρώτοι με εντολές του Αλαφούζου συνεχίζουν να προκαλούν ανεπανόρθωτο κακό τόσο στην εικόνα, όσο και στο ταμείο της ΠΑΕ. 

Και σαν να μην έφτανε όλο αυτό το σκηνικό απελπισίας και αβεβαιότητας, έχουμε και τους επαίτες των hits και των μονόευρων, να βομβαρδίζουν τον κόσμο του Παναθηναϊκού με άχρηστες ειδήσεις-αποκαλύψεις, αποπροσανατολίζοντάς τον από τα σημαντικά. 


Είναι σαν τις ετεροχρονισμένες "αποκαλύψεις" του 2017 πως πέρασε ΕΕΑ ο Faisal και πως είχε καταθέσει business plan το μακρινό 2012. Ειδήσεις που δεν έχουν καμιά αξία την περίοδο που διοχετεύονται στον κόσμο του Παναθηναϊκού και προκαλούν την χλεύη όσων έχουν γνώση εδώ και 5 χρόνια. 

Τα ερωτήματα που κυριεύουν κάθε παναθηναϊκό μυαλό είναι συγκεκριμένα και δεν έχουν καμιά σχέση με το τι θα κάνουν οι Δον Κιχώτηδες της Συμμαχίας ή αν πέρασε ΕΕΑ ο Αλαφούζος ή όχι. 

Υπάρχει σωτηρία? 
Διαφαίνεται φως στο τούνελ? 
Υπάρχει περίπτωση να ξαναδούμε τον Παναθηναϊκό δυνατό και κραταιό? 

Αυτά απασχολούν τον κόσμο του Παναθηναϊκού και κανείς από όλους αυτούς που καθημερινά καταγράφουν σκέψεις και απόψεις ως δημοσιογράφοι-αρθρογράφοι-σχολιαστές στα social media ή στα sites-blogs-εφημερίδες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ να δώσει απάντηση. Όσα γράφονται είναι στη σφαίρα της φαντασίας τους, η οποία όσο πιο συνωμοτική παρουσιάζεται, τόσο πιο ελκυστική είναι για το κοινό που "ψοφάει" για τέτοια.

Το μόνο σίγουρο που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στον Παναθηναϊκό είναι πως υπάρχουν πέντε ειδών φίλαθλοι. 

1) Αυτοί που καρτερούν την καταστροφή για να δικαιωθεί η άποψή τους πως μετά τον Βαρδινογιάννη το χάος (χωρίς απαραίτητα να ελπίζουν ή να γνωρίζουν πως μετά το χάος θα επιστρέψει)

2) Αυτοί που καρτερούν την καταστροφή γιατί έτσι θα ενεργοποιηθεί ο Καπετάνιος των ονείρων τους ως άλλος Μελισσανίδης (χωρίς να έχουν τίποτα χειροπιαστό, απλά επειδή το είπε ο Μπάμπης Σουγιάς)

3) Αυτοί που δεν έχουν αντιληφθεί την κατάσταση και συνεχίζουν να ασκούν κριτική στον προπονητή, στους παίκτες, να ζητάνε μεταγραφές, καταθέτουν τις δικές τους τεχνικές "γνώσεις" για το πως πρέπει να παίξουμε στα επόμενα παιχνίδια και ελπίζουν στον ερχομό του Σισέ που θα μας βάλει σε τροχιά τίτλου. 

4) Αυτοί που αδυνατούν να κατανοήσουν πως ο Παναθηναϊκός δεν είναι ελκυστικός για ΣΟΒΑΡΟ επενδυτή (για αεριτζή είπαμε πως συνεχίζει να είναι) και για το γεγονός πως δεν βρίσκεται κάποιος να τον αναλάβει επιρρίπτουν ευθύνη στον Βαρδή που τον κρατά "όμηρο".

5) Και αυτοί που έχουν κουραστεί με όλη αυτή την κατάσταση, έχουν καταλάβει πως δεν έχουν την δύναμη να αντιστρέψουν τα όποια σχέδια υπάρχουν (ειδικά με γελοίες δράσεις όπως εράνους και συμμετοχή σε φορέα που έχει μόλις το 8-10% των μετοχών) και λένε "Ότι βρέξει ας κατεβάσει". 

Στην τελευταία κατηγορία ανήκω και εγώ πλέον.... ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ. 

Μου στέλνουν διάφορα παιδιά σενάρια σωτηρίας που είτε σκέφτηκαν, είτε τους είπε ένας φίλος τους, που έχει έναν φίλο, που ξέρει τον μπατζανάκη του Αλαφούζου ή του Πατέρα ή του Βαρδινογιάννη ή του Γιαννακόπουλου και του το εκμυστηρεύτηκε. 

Πότε αυτό το σενάριο θέλει τον Βαρδινογιάννη να επιστρέφει, πότε να εμπλέκεται ο Μυτιληναίος, πότε να έχει συμφωνήσει ήδη ο Γιαννακόπουλος και απλά να περιμένει να μειωθούν τα χρέη, πότε να έχουμε πωληθεί σε Τούρκους επιχειρηματίες, πότε να έρχεται πρόταση μαμούθ από found Κινεζοβιετναμεζικών συμφερόντων και γενικά της κλαπαρχιδιάς το κάγκελο!!!

Σε βάθος χρόνου ή ακόμα και σε ένα μήνα, δεν αποκλείω κάποιο από όλα αυτά τα σενάρια να επιβεβαιωθεί. Στη φάση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα, είναι σίγουρο πως πιθανή πτώχευσή του θα έχει πολιτικό αντίκτυπο, άρα διεργασίες εννοείται πως γίνονται.....ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΩ ΚΑΠΟΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ για μερικά hits παραπάνω. 

Απέχω συνειδητά από οτιδήποτε γεννάει ελπίδα και εφησυχάζει τον κόσμο του Παναθηναϊκού....κάτι που δεν κάνουν οι οργανωμένοι, γιατί είναι 100% βέβαιο πως κάποια ελπίδα τους έχουν πουλήσει για να τους διακρίνει τέτοια απάθεια. Δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς, πως οι Κωνσταντίνου, Τουμαζάτος, Αλαφούζος, Βλάχος και λοιποί.....κοιμούνται ήρεμοι κάθε βράδυ, χωρίς ίχνος ανησυχίας για τυχόν αντιδράσεις. 

Ας ελπίσουμε η ελπίδα που τους πούλησαν να είναι πραγματική, ο αγαπημένος μας Παναθηναϊκός να μην υποβιβαστεί και από τον Μάη να χαράξει μια νέα πορεία ανόδου. 

Αλέξανδρος 
Top