Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, αφού καταλάγιασαν οι πανηγυρισμοί για την ερυθρόλευκη αποκαθήλωση δια ποδός Μουνιέ (και όχι για το Χ όπως νομίζουν ορισμένοι και ρίχνουν στην πυρά τον κόσμο της ομάδας που "μικραίνει" τον Παναθηναϊκό με τις συμπεριφορές του), ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με την επόμενη ημέρα της ΠΑΕ.

Δυστυχώς όπως φαίνεται, επιβεβαιώνεται το δικό μου απαισιόδοξο σενάριο -αν και θα ήθελα να έχουν επιβεβαιωθεί οι κλαπαρχιδιές των επαγγελματιών εμπόρων ελπίδας για 1 ευρώ, για 1 like- το οποίο ξεκαθάριζε στον κόσμο της ομάδας πως δεν υπάρχει επενδυτής ούτε για δείγμα, πόσω μάλλον τρεις, που έχουν βάλει και εταιρείες να ξεψαχνίσουν τα οικονομικά της ΠΑΕ. 

Ο μόνος που εδώ και 9 μήνες παρακολουθεί διαρκώς και αδιαλείπτως τα οικονομικά της ΠΑΕ και έχει ξεκάθαρη άποψη επί αυτών, είναι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος..... χωρίς αυτό να σημαίνει πως το καλοκαίρι αναλαμβάνει. Θέλει σίγουρα, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες (εξελίξεις στο γηπεδικό) και όχι μόνο από την βίαιη μείωση χρεών και μακροπρόθεσμων υποχρεώσεων, με εντολή Αλαφούζου. 

Η επιθυμία του Αλαφούζου να αποχωρήσει είναι δεδομένη και αφού τακτοποιήσει όσα τον βαραίνουν προσωπικά θα υλοποιηθεί και είτε θα αναλάβει ο Γιαννακόπουλος (επιβεβαιώνοντας τον "λευκό καπνό" που έγραφα τον Αύγουστο και λοιδορήθηκα από αστοιχείωτους, ενώ φάνηκε ξεκάθαρα από τον Σεπτέμβρη η προσπάθεια του Αλαφούζου να εξαφανίσει τα 10-15 εκατομμύρια ευρώ που χάλασαν την συμφωνία το καλοκαίρι), είτε οι μετοχές που κατέχει θα καταλήξουν στον Α.Ο.

Βασική προϋπόθεση για την απεμπλοκή Αλαφούζου είναι η διευθέτηση των χρεών σε 120 δόσεις, ένα καλό τηλεοπτικό συμβόλαιο που θα καλύψει τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς και μια συμφωνία μακροπρόθεσμης ενοικίασης του Απήλιον. Μέχρι να γίνουν αυτά θα λειτουργεί την ομάδα όπως σήμερα (ταβάνι 150.000 ευρώ συμβόλαιο, καθυστερήσεις στις πληρωμές, στόχος η 5η θέση), χωρίς να κινδυνέψει με μη αδειοδότηση και υποβιβασμό. 

Στην περίπτωση που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν αναλάβει να σηκώσει στους ώμους του την αναγέννηση του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του κόσμου του, οι μετοχές θα καταλήξουν στην νέα διοίκηση Πρωτοδικείου του Α.Ο. που θα προκύψει τον Ιούνη υπό τον Μαλακατέ (φιλικά προσκείμενος στον Γιαννακόπουλο), αφού η νυν διοίκηση υπό τον Πλυτά σε διερευνητικές συζητήσεις που έγιναν, δείχνει κολλημένη στο καταστρεπτικό για τον Σύλλογο σύνθημα "Γήπεδο μόνο στη Λεωφόρο"

Το μέλλον του Παναθηναϊκού είναι συνυφασμένο με την απόφαση να αφήσει πίσω του τη Λεωφόρο και να μετακομίσει είτε στον Βοτανικό, είτε στο ΟΑΚΑ (κάτι που βολεύει αφάνταστα την κυβέρνηση, αφού η αξιοποίηση του αποτελεί μνημονιακή δέσμευση). 

Ο Δήμος (Καμίνης) τις τελευταίες ημέρες δείχνει ξεκάθαρη προτίμηση να δοθεί λύση στο γηπεδικό του Παναθηναϊκού, με την υλοποίηση της διπλής ανάπλασης. Μάλιστα προκειμένου να καμφθούν οι όποιες ενστάσεις, δείχνει διατεθειμένος να χρηματοδοτήσει μέρος του project..... Αυτή η διάθεση,  αν μετουσιωθεί σε δέσμευση, ίσως να εμφανίσει και άλλον ενδιαφερόμενο για την ΠΑΕ πλην του Γιαννακόπουλου......και ο Αλαφούζος θα κληθεί να επιλέξει το καλύτερο ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ (όχι για τον Παναθηναϊκό βέβαια) και να μπλοκάρει για ένα διάστημα τις εξελίξεις. 

ΥΓ. Ο Ουζουνίδης θα παραμείνει στον πάγκο του Παναθηναϊκού, αν ο Παναθηναϊκός επιστρέψει στην κανονικότητα (να διεκδικεί επί ίσοις όροις πρωτάθλημα). Αν η διοίκηση που θα προκύψει μετά της ζυμώσεις των επόμενων 3ων μηνών, επιθυμεί να στηριχτεί στους παίκτες της Κ20 και 3-4 έμπειρους με συμβόλαιο 100.000 ευρώ, καλύτερα να απευθυνθεί από σήμερα στον Φραντζέσκο ή στον Μαραγκό.

Το συγκεκριμένο κείμενο έχει γραφτεί την Τρίτη, λόγω ελλείψεως pc ανεβαίνει σήμερα. Παρότι έχουν προκύψει νέα δεδομένα, επιμένω πως αν δεν τελεσφορήσει το μεγαλόπνοο σχέδιο του Γιαννακόπουλου, η μοίρα της ΠΑΕ είναι να καταλήξουν οι μετοχές στον ΑΟ και να διοικηθεί από διοίκηση Πρωτοδικείου. 

Αλέξανδρος


 
Top