Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμισηΚαλημέρα κύριοι, αυτό που ο Παναθηναϊκός απεύφευγε για δεκαετίες όπως ο διάολος το λιβάνι, δηλαδή την συνδιαλλαγή με την πολιτική, τις κυβερνήσεις, τα κόμματα και ιδιαιτέρως από τη θέση του αδύνατου, έλαχε να είναι η μοίρα του από το 2012 και έπειτα. 

Ο Παναθηναϊκός που ήταν αδιαμφισβήτητα το τελευταίο οχυρό που δεν είχαν καταλάβει οι απατεώνες της πολιτικής ζωής του τόπου, που ανέκαθεν θεωρούσαν πως μπορούν να χτίσουν καριέρες ή να διατηρηθούν στην εξουσία, "εξυπηρετώντας" λαοφιλείς ομάδες (το έχουμε δει να συμβαίνει με ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΑΡΗ, ΗΡΑΚΛΗ, ΟΦΗ κ.α)......ΕΠΕΣΕ!!!

Αυτά τα 8 χρόνια της οικονομικής κρίσης, των μνημονίων και της πολιτικής αστάθειας, που είχαν ως αποτέλεσμα την διάλυση του "κλασικού" δίπολου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και την εμφάνιση νέων πολιτικών δυνάμεων, ΕΙΔΑΜΕ παράγοντες του Συλλόγου να προσπαθούν να καθοδηγήσουν τον κόσμο του Παναθηναϊκού σε συγκεκριμένες πολιτικές κατευθύνσεις, με αντάλλαγμα την εξυπηρέτηση των δικών τους επιχειρηματικών συμφερόντων. 

Είδαμε ακόμα και τον ίδιο τον οργανωμένο κόσμο του Παναθηναϊκού, όχι μόνο να πολιτεύετε καπηλευόμενος το σήμα και την ιστορία του Συλλόγου, αλλά να συνδιαλλέγεται με κόμματα μέσω συνθημάτων και να συμπαθεί ή να αντιπαθεί παράγοντες, ανάλογως τις πολιτικές τους πεποιθήσεις. 

Όλα αυτά συντέλεσαν στο έπακρο στην ΠΑΡΑΚΜΗ του Συλλόγου...... αντί να είναι τα κόμματα και οι κυβερνήσεις υπάλληλοι του Παναθηναϊκού των 2,5 εκατομμυρίων φιλάθλων, έγιναν οι παράγοντες και ο οργανωμένος κόσμος του Παναθηναϊκού υπάλληλοι των κομμάτων...... με μόνο αντάλλαγμα μέχρι σήμερα ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ, που όλες αποδείχτηκαν ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ!!!

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα την εμπλοκή των πολιτικών στην μετοχική σύνθεση του Παναθηναϊκού, με όχημα δήθεν την επίλυση της στέγασης των εγκαταστάσεων του Συλλόγου..... και εσχάτως την διαγραφή μέρος των χρεών, προκειμένου να μας "φυτέψουν" μέτοχο (Ταϊλανδό).

Πόση εμπιστοσύνη μπορεί να έχει όμως ο κόσμος του Παναθηναϊκού σε μια κυβέρνηση, που πριν τρία χρόνια συμμετείχε στην ΑΠΑΤΗ Γήπεδο 25.000 θέσεων στην Λεωφόρο, πριν ένα χρόνο στην ΑΠΑΤΗ Γήπεδο 35.000 θέσεων στο Γουδί ......και ενώ πριν τέσσερις μήνες δήλωνε πως θα ικανοποιήσει κάθε προυπόθεση των ξένων συνεργατών του Δημήτρη Γιαννακόπουλου προκειμένου άμεσα να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών και να μην σκάσει ο Παναθηναϊκός στα χέρια της, σήμερα μέσω διαρροών ανακοινώνει πως υπαναχωρεί από την αρχική της υπόσχεση...... την ίδια ώρα που στον "φυτευτό" μέτοχο φαίνεται (σύμφωνα με ρεπορτάζ, προσωπικά δεν το γνωρίζω) πως έχει τάξει τον Βοτανικό, αυτος που ματαιωσε με δεκάδες προσφυγές από μέλη της!!!

Και δεν λέω σε καμιά περίπτωση πως φταίει η κυβέρνηση ή ο Τσίπρας για την κατάντια μας..... ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε παρακμή από όταν ο Συριζα είχε 3%, στην τελική η κυβέρνηση τη δουλειά της κάνει, τάζει σε όποιον της ζητάει.....και οι Παναθηναϊκοί επιτακτικά εδώ και 1 χρόνο ζητάμε νέα διοίκηση (εμείς στο Greenmood ζητάμε από το 2013, μιας και δεν είχαμε οικονομικές δοσοληψίες με τον Αλαφούζο που να μας κλείνουν τα στόματα)......και τώρα που φαίνεται πως μας βρήκε (έστω και αν δεν είναι η ιδεατή, έστω και αν πολλοί θα προτιμούσαμε τον Γιαννακόπουλο) μας ξινίζει και χωριζόμαστε εκ νέου σε στρατόπεδα!!!

Υπάρχουν βέβαια και αυτοί οι ανόητοι, θύματα των διαχρονικά ρουφιάνων της κοινωνίας των Παναθηναϊκών, που τους φταίει ο Βαρδινογιάννης, που μετά τον "μπροστινό" Αλαφούζο, επέλεξε για νέο "μπροστινό" τον Ταιλανδό μετά βέβαια από συνεννοήσεις της Μαριάνας Βαρδινογιάννη με το Εβραϊκό λόμπι της Αμερικής ή τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ και κάποιοι άλλοι ανόητοι, που τους φταίει η ΝΔ, που θέλει να υποβιβαστεί ο Παναθηναϊκός για να πληγεί η κυβέρνηση, ενώ έχουν γίνει τα πάντα από την πλευρά των πουλημένων τομαριών της κερκίδας με συνθήματα, πως αν συμβεί το ατύχημα του υποβιβασμού, για όλα θα φταίει  ο Μητσοτάκης......

Και αναρωτιέμαι: "Πόσο μα Πόσο μαλάκας πρέπει να είσαι φίλε Παναθηναϊκέ, όταν κάθεσαι και πιστεύεις τους μεγαλύτερους ρουφιάνους που πέρασαν ποτέ από τον Παναθηναϊκό, με μοναδικό γνώμονα το προσωπικό τους συμφέρον, να σου αραδιάζουν την κλαπαρχιδιά πως ο Βαρδινογιάννης από το 2012 έβαλε 40 εκατομμύρια ευρώ μέσω του Αλαφούζου, θα βάλει άλλα 47 τώρα, για να γράφουν οι ρόμπες Μάγκα τον Αλαφούζο και δισεκατομμυριούχο τον Ταιλανδό? Ποιοι θα του έλεγαν ΟΧΙ εκεί που έφτασε η ομάδα από τους κηφήνες που την διοίκησαν από το 08' και έπειτα, αν έλεγε ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ και βάζω 90 εκατομμύρια στην ομάδα τα επόμενα 5 χφρόνια? Εσύ? Ναι, θα έλεγες και εσύ, αν δεν ζεις από την παρακμή του Παναθηναϊκού, όσο και αν δεν γουστάρεις τους Βαρδινογιάννηδες".

Και άντε οι Ψευτοθόδώροι έτσι έμαθαν να κάνουν χρόνια ολόκληρα προκειμένου να επιβιώνουν, να χωρίζουν τον κόσμο.....οι υπόλοιποι τι σκατά κάνουμε? Δεν βάλαμε μυαλό με όσα επακολούθησαν του "εμφυλίου" και έφεραν τον Παναθηναϊκό ένα βήμα πριν τον γκρεμό? Θέλουμε και πιο κάτω για να συνειδητοποιήσουμε πως δεν μας ενδιαφέρουν τα πρόσωπα, αλλά ο Σύλλογος? 

Όπως έχω γράψει από την πρώτη στιγμή που "εσκασε" το θέμα του Ταϊλανδού δεν έχω καμιά πληροφόρηση σχετικά με τις διαθέσεις του, ότι μαθαίνω, το μαθαίνω από τους "πράσινους" ρεπόρτερ όπως και εσείς...... από την ώρα λοιπόν που δεν έχει μιλήσει ο ίδιος για κατασκευή γηπέδου στον Βοτανικό ή στα Σούρμενα, δεν πρόκειται να συνδέσω την διάθεση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να αναλάβει τον ΑΟ με την προσπάθεια να ματαιώσει το project της Διπλής Ανάπλασης, προτιμώ να σκέφτομαι πως όπως πέρυσι χρηματοδότησε το βόλει ανδρών και γλίτωσε η ομάδα τον εξευτελισμό του υποβιβασμού, έτσι και φέτος είπε να κάνει το παραπάνω βήμα. 

Εμένα προσωπικά με ενδιαφέρει να μην ξαναζήσω άλλη μια χρονιά σαν την φετινή, με τους παίκτες απλήρωτους, με μεταγραφές να έρχονται για 2 μόνο μήνες, με τους καλύτερους παίκτες μας να χάνονται ελεύθεροι και να πηγαίνουν σε αντιπάλους, με τον κόσμο να έχει γυρίσει την πλάτη στην ομάδα...... αυτό προυποθέτει την άμμεση εισροή χρημάτων και αυτό μέχρι στιγμής το έχει υποσχεθεί μόνο ο Ταϊλανδός και όσους εκπροσωπεί.....άρα όσο θα παίζει η περίπτωση να πάρει τις μετοχές από τον απατεώνα και την offshore του, θα παρακαλάω να γίνει. 

Η συνέπεια της τελευταίας εβδομάδας του Αλαφούζου στις πληρωμές, δηλώνει κατά τη γνώμη μου μια σιγουριά για το deal και πως ο Ταϊλανδός δεν θα βρει κάτι στον οικονομικό έλεγχο που διενεργεί ώστε να υπαναχωρήσει. Τώρα σε ότι αφορά την στελέχωση της ομάδας με πρόσωπα που έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν την ΠΑΕ, το βρίσκω λογικό. 

Από τη στιγμή που η μετοχική σύνθεση θα μείνει ίδια μέχρι τις 30/6 και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την μεταβίβαση των μετοχών, η διοίκηση έχει την υποχρέωση να λειτουργεί...και μέρος της λειτουργίας της είναι να βρει προπονητή, αφού έφυγε ο προηγούμενος. Κάνει τις προκαταρκτικές συζητήσεις και όταν φτάσει η ώρα των συμβολαίων, σίγουρα θα ρωτήσει και τους νέους ιδιοκτήτες. 

ΥΓ. Στις 15 Μαρτίου σας έγραφα στο κείμενο με τίτλο "Στα χέρια της κυβέρνησης η παραμονή του Παναθηναϊκού στην Super League"....

Ελπίζω μονάχα στα αντανακλαστικά επιβίωσης της κυβέρνησης που μετά την απώλεια του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ και τους χιλιάδες δυσαρεστημένους βορειοελλαδίτες, δεν μπορεί να "σηκώσει" και έναν υποβιβασμό του Παναθηναϊκού, που θα ισοδυναμεί με την καταστροφή της. 

Δεν ξέρω αν θα πιέσει να αλλάξει ο κανονισμός που θέλει τις ομάδες που δεν αδειοδοτούνται να υποβιβάζονται, δεν ξέρω αν θα πιέσει κάποιο κανάλι να μας δώσει πλούσιο διετές συμβόλαιο, δεν ξέρω αν θα επισπεύσει τον νόμο για τις 120 δόσεις, δεν ξέρω αν θα μας "φυτέψει" επενδυτή όπως οι Πασοκάρες τον Μπατατούδη στον ΠΑΟΚ, αλλά σίγουρα κάτι θα κάνει και η ξεδιαντροπιά του Αλαφούζου δεν θα πιάσει κορυφή. Όχι πως θα αλλάξει κάτι προς το καλύτερο για εμάς, τον "καρκίνο" θα βγάλουμε και του χρόνου.

Τελικά δεν έκανε ΕΝΑ από αυτά, αλλά όσα χρειάζονταν προκειμένου να σωθεί ο Παναθηναϊκός, άρα δεν γίνεται να είμαι παραπονούμενος ......καθώς προσωπικά δεν με ενδιαφέρει ποιον θα "ρίξει" και ποιον θα "προωθήσει" ως σωτήρα, εμένα με νοιάζει ο Παναθηναϊκός.  
Top